KUNDSUPPORT VIA VIDEO SEDAN 2016

Har du själv upplevt behovet av snabb och adekvat hjälp direkt här och nu? Det har vi, vid flera tillfällen.

Dessa tillfällen uppstod ofta, och vi kände att det saknades en riktigt bra tjänst där man enkelt och snabbt kan hitta kvalificerad hjälp omgående för att lösa just mitt problem. Resten är historia. Tre år senare står vi nu här med vår molntjänst. Den skapar möjlighet för företag att både ge sina kunder adekvat hjälp och samtidigt ha möjlighet att bygga kundlojalitet när det betyder som mest - i stunden där det sker. Inte imorgon, om en vecka eller på ett onödigt krångligt sätt som inte avhjälper mitt problem här och nu. Något som är vanligt i dagens hantering via mail, chat eller andra traditionella kanaler som används för att hjälpa mig som konsument.

Då liksom idag ser vi att video i dessa stunder är det mest effektiva och smidigaste sättet att kunna se och avhjälpa problem, nästan som om du vore på plats fysiskt hos kunden. Idag har flera av de företag vi har jobbat kunder som är i behov av snabb hjälp i en miljö där mobiltelefonen är enda redskapet tillgängligt. Kunder vars värmepump har slutat fungerat och det är -20 grader utanför. Kunder som är i stor behov av monteringshjälp och vars frustration lätt går ut över kundservicemedarbetaren.

Våra kunder har kunnat ge ovärderlig hjälp till tusentals konsumenter, just för att det kunnat ske i rätt ögonblick genom eyeodas plattform. Där ett extra par expertögon både har avhjälpt felet snabbare och med högre kundnöjdhet än någonsin tidigare. Det är i ögonblicket där kunden behöver omedelbar hjälp som effekten är som störst. För alla parter. Vi är jätteglada att våra kunder har ökat kundnöjdheten, minskat hanteringstider och dessutom ökat sin försäljning genom att använda eyeoda.

Hur kan vi hjälpa dig och dina kunder?

Redo att prova?